(06) 53 10 96 78 info@bestyoungtimers.nl

WAAROM YOUNGTIMER

De voordelen van een premiumklasse klasbak

Waarom Youngtimer?

Onder een youngtimer wordt een auto van 15 jaar en ouder verstaan. Wanneer de auto ouder dan 30 jaar is, spreken we over een klassieker.
Best Youngtimers richt zich vooral op auto’s uit de premiumklasse van net 15 jaar oud. Stuk voor stuk auto’s met indrukwekkende prestaties die volop luxe bieden en nog steeds een markante en elegante verschijning zijn. Doordat de auto’s zijn uitgerust met hedendaagse veiligheidsvoorzieningen zijn ze net zo veilig als jongere auto’s. De youngtimers uit de premiumklasse hadden destijds een aanzienlijke nieuwwaarde, maar zijn momenteel voor velen goed bereikbaar. Omdat het stuk voor stuk kwalitatief geweldige auto’s zijn, blijven ze een waar genot om in te rijden. Ook de omgeving reageert vaak met veel sympathie op de mooie youngtimers, omdat ze afwijken van de massa.

Doordat de auto’s, die gebruikt worden als youngtimer een lang leven zijn beschoren, is het kiezen voor een youngtimer ook een verantwoorde en duurzame oplossing. Door de langere levensduur hoeft er geen materiaal te worden weggegooid dat nog goed bruikbaar is en wordt er bespaard op het gebruik van nieuwe grondstoffen en energie voor de productie van nieuwe auto’s. De auto’s van tegenwoordig worden ontwikkeld met kleine motoren voor lage verbruikscijfers, terwijl in de tijd van de youngtimers het accent op kwaliteit en levensduur lag.

 Bij goed doorrekenen zal blijken dat in vergelijking met de standaard(lease) auto’s de kosten van een youngtimer verrassend laag uitvallen (ook bij zakelijk gebruik). Vergeleken bij standaard (lease)auto’s is het aanschafbedrag aanzienlijk lager. Behalve dat hierdoor de afschrijving ook lager uitkomt is een goed onderhouden youngtimer of klassieker waardevast of ze stijgen soms zelfs in waarde! Bij zakelijk gebruik is de fiscaal zeer aantrekkelijke youngtimer-regeling van toepassing, die berekend wordt over de dagwaarde.

Voordelen van het rijden met een youngtimer:

  • Voor hetzelfde geld (of goedkoper) rijdt u een snelle, markante of luxe youngtimer
  • Fiscaal aantrekkelijk
  • U gaat niet op in de grijze massa
  • Duurzaam
  • U geniet van het plezier van echt autorijden,

Klik de voor de financiële berekening op “Financieel“ en overtuig uzelf.